“Sporda Şiddet Yasası” paneli gerçekleştirildi

20 Ocak 2011 – İstanbul

Fenerbahçeli taraftar derneklerinin ortaklaşa düzenlediği Sporda Şiddet Yasası konulu panel, İstanbul’da yapıldı.

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Gümüşsuyu Yerleşkesi Makine Fakültesi Orhan Öcalgiray Konferans Salonu’nda yapılan panelin ”Sporda Şiddet Yasası’nın Hukuki Değerlendirilmesi” adlı oturumda konuşan Fenerbahçe Kulübü Asbaşkanı ve Spor Hukuku Enstitüsü Başkan Yardımcısı Şekip Mosturoğlu, bu yasanın Türkiye’de ilk kez tartışıldığı bir ortamda bulunduğunu belirterek, ”Her kesimin görüşü alınmazsa o yasayı düzeltmek için de yasa çıkarılmalıdır” dedi.

Yasanın genel gerekçesinde amaçlarından bir tanesinin taraftarların haklarının korunması ve ortaya çıkan şiddet olaylarının giderilmesi olduğunu vurgulayan Mosturoğlu, şöyle devam etti:

”Ancak taraftarların haklarının korunması bir tek genel gerekçede var. Bu yasada asıl olan müsabaka güvenliğini sağlamak. Genel gerekçede ayrıca ‘5149 sayılı yasa 2004 yılından bu yana yetersiz kalmış, zaman içinde eksikler görülmüş’ deniyor. Yasa koyucu bir şey tespit etmiş. Yasada bir problem yok, uygulamada bir problem var. Bu tarihi bir tespit, gerekçeli tespit. Hangi yasayı yaparsak yapalım, uygulaması 5149 gibi olursa yeni yasalar çıkartırız.