Sporda Hoşgörü ve Sevgi Çalıştayı

21 Nisan 2010  – ANKARA

Herkes için Spor Federasyonu tarafından düzenlenen “Sporda Hoşgörü ve Sevgi Çalıştayı” ikinci gün yapılan çalışmalar ve panelin ardından sona erdi. Panelist ünlü spor yazarları ile tribün liderleri arasında ilginç diyaloglar geçti.

Çalıştayın ikinci gününde uzmanlar ile tribün liderlerinin yaptığı çalışmalar raporlandı. İkinci gün ayrıca ünlü sanatçı Metin Şentürk de çalıştaya katılarak düşüncülerini paylaştı.

Öğleden sonra ise bir panel düzenlenerek, yapılan çalışmalar tartışıldı. Panelin başında konuşan federasyon başkanı Prof. Dr. Erdal Zorba, Türk sporunda kardeşlik atmosferinin elele verilerek sağlanabileceğini ve bu amaçla federasyonun her zaman herkesin hizmetinde olacağını kaydetti. Zorba tüm katılımcılardan büyük bir alkış topladı.  Ardından paneli yöneten Prof. Dr. Birol Doğan, raporun sonuçları ve pratik önerileri sunarken, panelist ünlü spor yazarları ile tribün liderleri ise rapor üzerinde değerlendirmelerde bulundular. Panele spor yazarları ve TV programcıları, Onur Belge, Murat Çimen, Ahmet Çakar, Serhat Ulueren’in yanısıra sosyal hizmet uzmanı Yücel Can, spor hukuku uzmanlarıı Av. Yaşar Akşin, Av. Kısmet Erkiner ve sosyolog Engin Önen katıldı.