‘Sporda Müsabaka Güvenliği ve Tahkim’ Konulu Panel Olimpiyatevi’nde Yapıldı.

Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi (TMOK) ve Spor Hukuku Enstitüsü Derneği’nin ‘Spor Hukuku’nda Güncel Gelişmeler ve Sorunlar-VII’ kapsamında birlikte düzenlediği ‘Sporda Müsabaka Güvenliği ve Tahkim’ konulu panel 21 Kasım 2015 Cumartesi günü Olimpiyatevi’nde yapıldı.

Turgut Atakol Konferans Salonu’nda iki oturum halinde gerçekleşen panelin ‘Sporda Müsabaka Güvenliği’ ile ilgili ilk oturumunun başkanlığını TMOK Başkan Vekili, TMOK Spor Hukuku Komisyonu ile Spor Hukuku Enstitüsü Derneği Başkanı Av. Türker Arslan yaptı. Bu oturumda, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) E-Bilet Proje Sorumlusu Kemal Hacıoğlu’nun ‘E-Bilet Uygulaması ve Etkileri’, TFF Temsilciler Kurulu Başkanı Abdurrahman Arıcı’nın ‘Müsabaka Güvenliği’, İstanbul Cumhuriyet Savcısı Taner Tabel’in ‘Seyirden Yasaklanma ve Uygulama’, Spor Hukuku Derneği Başkan Yardımcısı ve TMOK Spor Hukuku Komisyonu Üyesi Av. Alpay Köse’nin ‘Güvenlik Tedbirlerinin Şiddeti Önlemede Etkisi’ başlıklı konuşmaları ilgiyle izlendi.

İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi Emekli Öğretim Üyesi, TMOK Spor Hukuku Komisyonu Üyesi Prof. Dr. Haluk Burcuoğlu’nun yönettiği ‘Sporda Tahkim’ konulu ikinci oturumda da tahkim kurullarının görevleri ve işleyişi ile ilgili bilgiler aktarıldı. Bu bölümde, Spor Genel Müdürlüğü 1. Hukuk Müşaviri Vekili Cafer Geyik ‘Spor Genel Müdürlüğü Tahkim Kurulu Yargılaması’, Türkiye Futbol Federasyonu Tahkim Kurulu Başkanı Spor Hukuku Enstitüsü Başkan Yardımcısı, TMOK Spor Hukuku Komisyonu Üyesi Av. Engin Tuzcuoğlu ise ‘TFF Tahkim Kurulu Yargılaması’ konusunda ayrıntılı bilgiler aktardı.

Sporda Müsabaka Güvenliği ve Tahkim Paneli
Sporda Müsabaka Güvenliği ve Tahkim Paneli 21 Kasım 2015 Cumartesi günü Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi Turgut Atakol Toplantı Salonu’nda yapılacaktır.

Panele ait detaylı bilgi için tıklayın…